Šijeme plstené kruhové puzzle s magnetom

Dnes si ušijeme hravé a nápadité kruhové plstené/filcové puzzle - skladačku s vyrezanými kruhmi s motívom opičky. Na týchto materiáloch od nás máte jednu velikánsku výhodu - obe vrstvy filcov sú vyrezané presne na mieru vrátane zárezov na magnety. Keďže u tohto puzzle je presnosť kvôli točivému efektu dôležitá, výrazne Vám to prácu uľahčí. Čo budeme potrebovať?

Aobrazok8

✂︎ Krok 1 - Vystužíme a prišijeme

Podžehlíme si bavlnu výstuhou a prichytíme si svorkami (Tip: nájdete ich aj v našom obchodíku) plstený panel po všetkých stranách. Dôležité je neťahať plsť do žiadnej zo strán, aby sme si nedeformovali kruhový tvar vyrezaných otvorov.

 Aobrazok7

Následne si prešijeme po obvode štvorec aj všetky otvory na vyrezané kruhy.

Aobrazok4

Aobrazok3

✂︎ Krok 2 - Zameriame a prerežeme 

Na bavlnené plátno si prekreslíme výrezy na magnetické zapínanie (Tip: používam miznúcu sublimačnú fixu). Biely vyrezaný kruh si priložíme do otvoru a cez vyrezané otvory na magnet prekreslíme čiarky na bavlnu.

Na prerezanie bavlny s výstuhou použijeme napríklad ostré nožnice. Dierky urobíme pomalinky hrotom nožníc a priebežne skúšame vsunúť magnet. Vyhneme sa  tomu, aby dierky neboli zbytočne veľké a magnet by sa nám potom pohyboval.

Aobrazok5

Aobrazok2

✂︎ Krok 3 - Založíme a upevníme magnety

Do predpripravených otvorov na podžehlenej bavlne i bielych plstených kruhoch vložíme nožičky magnetov a pliešky na zadnej strane zaistíme ich rostiahnutím.

Aobrazok6

Aobrazok1

✂︎ Krok 4 - Zasvorkujeme a prešijeme

Zosvorkujeme si kruhové výrezy (biele kruhy so zaistenými magnetmi a kruhy s potlačou). Prešijeme dokola a máme hotovo! ;) 

Aobrazok12

Aobrazok11